Historie

Hjørring Kammerkor blev startet i 1978 af række sanginteresserede, der ønskede at synge i et mindre kor, hvor man ville stræbe efter så fine musikalske præstationer som muligt. Korets første dirigent var Helge Reinhardt.

Han blev i 1982 afløst af Henrik Schiøtz, der var dirigent for koret i 10 år. Under hans ledelse havde koret mange spændende oplevelser. Man var på tre udlandsturneer til Tyskland, Australien og England, hvor højdepunktet var en koncert i en fyldt kirke i St. Martin in the Fields. I 1987 indsang koret for de danske Rotary-klubber to kassettebånd med julesange. Disse kassettebånd blev solgt i næsten 20.000 eksemplarer. I Henrik Schiøtz's dirigentperiode indsang koret også en CD med danske sange, som ofte er spillet i Danmarks Radio. For Danmarks Radio indsang koret også flere end 50 danske sange til brug ved en radioserie om "Den danske sang".

I 1992 blev Lars Sømod dirigent for koret. Med ham kom koret også til at synge nyere musik og var på udlandsturne til Frankrig.

Hans afløser i 1997 var Lone Larsen, der desværre kun var dirigent i et år inden hun fortsatte sit korarbejde i Stockholm.

Hendes afløser blev Kasper Hemmingsen. Med ham gennemførte koret en koncertturne til Irland og et projekt i samarbejde med en skuespiller, hvor tekster af Halfdan Rasmussen blev sunget eller læst op.

I 2003 blev Anne Mette Vennegaard leder af koret. Under hendes ledelse gennemførte korets sin 25 års jubilæumskoncert, og med hende og organist Lars Colding Wolf som instruktører/dirigenter medvirkede koret 2004 i to opførelser af hele Händels Messias sammen med Ensemble Zimmermann. I anledning af H.C. Andersens 200 år sammensatte koret i 2005 igen et program med en blanding af sang og oplæsning. Denne gang naturligvis med H.C. Andersen-tekster. Programmet blev også præsenteret i Sønderjylland og Sydslesvig. I påsken 2006 opførte koret og Ensemble Zimmermann Bachs Johannespassion, og i skolernes efterårsferie 2007 drog koret på koncertturné i den nordlige del af Portugal.

Som makering af korets 30 års jubilæum blev orgelversionen af Maurice Duruflé: "Requiem" opført med Lars Colding Wolf ved orglet. I sommeren 2010 medvirkede koret i en af udsendelserne i DR´s meget sete serie "Danske badehoteller", og i efteråret samme år var koret på en mindre koncertturné i Bruxelles og omegn. Den store satsning i 2011 var to opførelser af "Messias" i november.

Copyright 2011 Historie.
Joomla Templates by Wordpress themes free